<

Nu er det tid for efterårets gødningsprøver!22-09-2016 - 16:10

Efteråret har meldt sin ankomst og hestene skal ind fra græs, der er derfor tid til at få taget gødningsprøver og gøre staus over ormebyrden i hesteholdet

Efter græsningssæsonen anbefaler vi, at alle heste med orm behandles. Undersøgelser peger på, at forekomsten af blodorm (Strongylus vulgaris) har været stigende i Danmark efter indførelsen af receptpligt på ormemidler samt behandling af heste med en moderat ormebyrde (mange steder over 200 EPG). Det anbefales derfor nu, at alle heste med orm - også dem med få orm (50 og 100 EPG) – bør behandles i efteråret, når græsningssæsonen er slut, for at nedbringe forekomsten af blodorm i besætningerne. Selvom en hest kun har få orm, kan der være risiko for, at det kan være blodorm. Denne risiko er i øvrigt også grunden til, at vi dyrker æggene i gødningen om foråret for at undersøge, hvilke orm hestene er smittede med.

 

iKeyVet åbner laboratoriet for undersøgelse af gødningsprøver mandag d. 3. oktober.

Der vil være mulighed for indlevering af gødningsprøver alle søndage eller mandage senest kl. 9 til og med mandag d. 24. oktober i den opsatte røde køleboks på Jagtvej 5, 3480 Fredensborg.

 

Priser:

kr. 120,- ekskl. moms pr. gødningsprøve inkl. undersøgelse for sand.

kr. 240,- ekskl. moms pr. gødningsprøve for undersøgelse for bændelorm. (Dvs kr. 360,- ekskl moms for almindelig gødningsprøve OG bændelormsprøve)

 

Sådan gør du:

 

1-2 knolde frisk gødning fra toppen af bunken opsamles uden tilblanding af strøelse og pakkes i en pose, hvor luften presses ud, inden der bindes knude.


Hestens navn og alder skrives på posen.

 

 

Har du mere end 10 heste i din besætning? Ring da gerne til Julie (tlf. 60 71 11 10) og aftal nærmere om dato og pris for undersøgelse af din besætning.

 

Har føllet fået sin første ormekur? Ring og tal med os om den bedste behandling af dit føl eller læs mere om gødningsprøver og orm her på hjemmesiden.

 

Bliv klogere på hestesygdomme i vores vidensbank <