<

Foråret er kommet og det er tid til årets første gødningsprøver!16-03-2017 - 11:10

Husk at få tjekket ormestatus hos din hest, herunder at få undersøgt for de farlige blodorm

Hos iKeyVet undersøger vi for antallet af æg, forekomst af sand og vi laver en larvedyrkning for at undersøge om hesteholdet har blodorm! Undersøgelser viser at forekomsten af blodorm i de danske hestebesætninger er stigende og det er derfor vigtigt med en larvedyrkning, der er den eneste metode til at skelne mellem almindelig orm og blodormen.


Den sidste del af undersøgelsen er ret tidskrævende og foretages ikke hos de fleste dyrlæger, men vi mener, det er meget vigtigt at vide om hesteholdet har blodorm, som kan være farlige og derfor bør behandles mere aggressivt. 


Du kan aflevere gødningsprøver på Jagtvej 5, 3480 Fredensborg i den røde boks. Husk navn på ejer, hest, adresse og mail. Prisen for det hele er 120 kr. plus moms pr. stk.

 

Indlevering:

 

Laboratoriet åbner for indlevering af gødningsprøver første dag mandag den 10. april inden kl. 10 og der kan efterfølgende indleveres alle mandage og torsdage inden kl. 10 måneden ud.

 

Sådan gør du:

 

1-2 knolde frisk gødning fra toppen af bunken opsamles uden tilblanding af strøelse og pakkes i en pose, hvor luften presses ud, inden der bindes knude.


Hestens navn og alder skrives på posen.


Gødningsprøven kan opbevares mørkt og køligt (5 °C) i op til 24 timer.

 

Har du mere end 10 heste i din besætning? Ring da gerne til Julie (tlf. 60 71 11 10) og aftal nærmere om dato og pris for undersøgelse af din besætning.

 

Husk også at få dit føl behandlet! Ring og tal med os om den bedste behandling af dit føl eller læs mere om gødningsprøver og orm her på hjemmesiden.

Bliv klogere på hestesygdomme i vores vidensbank <