Handelsundersøgelse hos iKeyVet

iKeyVet tilbyder handelsundersøgelser af hestene i deres vante miljø og har alt nødvendigt udstyr med i bilen.

Når du køber en hest, bør du stille dig selv en række spørgsmål, og iKeyVet opfordrer dig til at stille dig nedenstående. Nogle af disse spørgsmål kan være grænseoverskridende at få stillet, men ofte er det netop disse spørgsmål hesteejerne ønsker de havde stillet sig selv, inden de købte hest:

iKeyVet foretager handelsundersøgelser for alle købere af alle hestetyper. Køberen er altid kunden og derfor også den person, der betaler for undersøgelsen. Hvis sælger også er kunde hos iKeyVet, så bliver køber oplyst om dette. Yderligere oplysninger om hesten kan dog ikke videregives uden sælgers samtykke, da dyrlægen har tavshedspligt.

Unormale fund kan resultere i anmærkninger, som alle bliver noteret og vurderet i forhold til deres betydning for hestens fremtidige brug.

Handelsundersøgelsen omfatter en klinisk undersøgelse, som er den absolut vigtigste del af en handelsundersøgelse. Alle dele af hestens anatomi ses og føles igennem af dyrlægen for at afsløre alt, der ikke er normalt forekommende.
Hestens hjerte og luftveje undersøges ved at lytte med et stetoskop. Øjnene undersøges ved hjælp af opthalmoskopi.

Hesten vurderes herefter i bevægelse ved mønstring, longering og eventuelt ridning. Den vurderes i skridt, trav og galop. Der foretages bøjeprøver af alle fire ben for at afsløre sygdomstilstande, der endnu ikke har resulteret i halthed. Hesten bliver desuden undersøgt for manglende koordinations evne.

Den kliniske undersøgelse afsluttes med at dyrlægen udtager en blodprøve. Denne blodprøve fryses ned og gemmes i 2 år og kan undersøges for præstationsfremmende, beroligende eller smertestillende midler, hvis køber senere ønsker dette i tilfælde af tvistigheder med sælger.

Der foretages ofte røntgenundersøgelse af hesten i tilknytning til den kliniske undersøgelse. Desuden kan der foretages kikkertundersøgelser af luftveje, ultralydsundersøgelser af ben og blodprøve analyser.

Hvis der er tale om en drægtig hoppe, vil der også blive foretaget de fornødne undersøgelser af dette.

Hvis der er tale om en hingst som måske skal anvendes som avlshingst, er der vigtige forhold at diskutere med din dyrlæge.

En standard røntgenundersøgelse i forbindelse med handel i Danmark inkluderer følgende billeder:

Hvis køber ønsker det, kan der tages andre billeder, og køber vil altid få individuelle anbefalinger om dette, afhængigt af hestens type og de kliniske fund.

Når alt kommer til alt, så er en handelsundersøgelse kun et øjebliksbillede. Det er det bedste, du kan gøre for at sikre hestens nuværende sundhedstilstand, men det er ingen sikring for hestens fremtidige sundshedstilstand.

Bestil en handelsundersøgelse ved at bruge vores kontaktformular eller ring på vores hovednummer 50 849 849.