Karsten i Radio24syv

dfb2484b-04c8-4491-91d8-e58607427b8a

Anette Røpke er fan af det mobile koncept til dyr i mange henseender, og derfor har hun inviteret Karsten i studiet i sit program ‘Et Dyreliv’. Hun mødte ham i felten i forbindelse med et koliktilfælde hos sin egen hest.

I programmet handler det om iKeyVet som koncept, men også om alternative behandlingsmetoder og medicin. Anette Røpke er kendt som dyreterapeut og opfattes af mange som ‘alternativ’, mens Karsten i iKeyVet gør en dyd ud af at arbejde evidensbaseret. Der blev også talt om orm hos heste, herunder hvordan vi laver en strategi, så hestene ikke bliver syge af dem.

Udvalgte citater:

Karsten Key:

“Vi har gjort det hele mobilt, så vi har tvunget os til at blive ude hos kunden, også selvom det nogle gange er sværere at undersøge den end på en klinik”.

“Ikke alle heste er vant til at blive transporteret, og man skal måske tage en hel dag fri fra arbejde for at køre den på klinik. Vi gør det nemmere og mindst lige så godt. Kvaliteten af vores arbejde skal være i top og følge vores værdier om at arbejde evidensbaseret, dvs at de diagnoser, vi stiller, bygger på videnskabelig forskning. Og gør de ikke det, så oplyser vi kunderne om det”.

“Vi arbejder rigtig meget med halthed. Det er det, der har størst betydning for hestenes præstationsevne, så derfor er det vigtigt at få haltheder tilset i tide”.

“Det er en fordel, føler vi, at vi ser hesten i det vante miljø, for vi ser flere detaljer, når hesten er afslappet”.

“Vi laver fuldstændig det samme arbejde som almindelige hesteklinikker. Når der er brug for store operationer, henviser vi til det bedst egnede hestehospital”

Anette Røpke:

“Hestene er mere “ærlige”, når de er trygge og har det rette nærvær. Og det er vigtigt, at hesten har den samme “læge”, så ting ikke overses”. 

“Heste genkender mennesker, og de er mere afslappede sammen med mennesker, de kender. Jeg er fan af mobile klinikker til nogle ting. Jeg tror man redder flere dyr, fordi man får et mere sandt billede, når man er hos dem i deres nærmiljø”.

“Karsten er meget grundig – det kan jeg godt lide.”

Lyt til hele programmet HER

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin