Så er det tid til forårets gødningsprøver!

9c7a8ae6-1520-4349-9f10-65fa58c8679e

Kalenderen siger forår og vi håber at vejret snart følger trop. Derfor er det også som altid tid til at få tjekket hestenes ormestatus. Hos iKeyVet undersøger vi for antallet af æg, forekomst af sand og vi laver en larvedyrkning for at undersøge om hesteholdet har blodorm!

Der er indlevering af gødningsprøver på Jagtvej 5, 3480 Fredensborg i boksen der står for gavlen af laden. VIGTIGT: Husk navn på ejer, hest, adresse og mail. Prisen for undersøgelse inkl. Larvedyrkning er 120 kr. plus moms pr. stk.

Indlevering kan kun ske før kl. 10.00 mandag og onsdag i uge 15 og uge 16.

Har du mere end 10 heste i din besætning? Ring da til kontoret (tlf. 60 98 98 65) og aftal nærmere om dato og pris for undersøgelse af din besætning.

Information

Hos iKeyVet undersøger vi for antallet af æg, forekomst af sand og vi laver en larvedyrkning for at undersøge om hesteholdet har blodorm! Undersøgelser viser at forekomsten af blodorm i de danske hestebesætninger er fortsat stigende og det er derfor vigtigt med en larvedyrkning, der er den eneste metode til at skelne mellem almindelig orm og blodormen. 

Den sidste del af undersøgelsen er tidskrævende, men vi mener, det er meget vigtigt at vide om hesteholdet har blodorm, som kan være farlige og derfor bør behandles mere aggressivt. 

Sådan gør du:

  • 1-2 knolde frisk gødning fra toppen af bunken opsamles uden tilblanding af strøelse og pakkes i en pose, hvor luften presses ud, inden der bindes knude.
  • Hestens navn og alder skrives på posen.
  • Gødningsprøven kan opbevares mørkt og køligt (5 °C) i op til 24 timer.

Husk også at få dit føl behandlet! Ring og tal med os om den bedste behandling af dit føl eller læs mere om gødningsprøver og orm her på hjemmesiden.

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin