Det er tid til efterårets gødningsprøver

9c7a8ae6-1520-4349-9f10-65fa58c8679e

Det er blevet efterår og dermed tid til at få styr på din ormestatus for din hest. 

Vi anbefaler, at man holder en samlet behandlingsstrategi for hele besætningen. Undersøg derfor, om der er en strategi i din stald, og hvem der er ansvarlig for denne. Ved spørgsmål omkring ormestrategi i jeres besætning er I velkomne til at ringe til dyrlæge Julie Djernæs på telefon 60 10 98 48.

Der er indlevering af gødningsprøver på Jagtvej 5, 3480 Fredensborg i boksen der står for gavlen af laden. VIGTIGT: Husk navn på ejer, hest, adresse og mail. Prisen for undersøgelsen er 100 kr. plus moms pr. stk.

Indlevering kan kun ske før kl. 10.00 mandag til fredag i uge 42. 

Information

I efteråret undersøges gødningsprøven for æg fra spolorm, cyathostomer og blodorm. Herudover kan gødningsprøven undersøges for bændelorm. Dette gøres ved en særskilt undersøgelse, som kan tilvælges når gødningsprøverne indleveres.

Nye heste, der ankommer til hesteholdet i perioden marts-oktober, bør få foretaget en analyse af en gødningsprøve, inden de lukkes ud på græsningsarealerne.

  • 1-2 knolde frisk gødning fra toppen af bunken opsamles uden tilblanding af strøelse og pakkes i en pose, hvor luften presses ud, inden der bindes knude.
  • Hestens navn og alder skrives på posen.
  • Gødningsprøven kan opbevares mørkt og køligt (5 °C) i op til 24 timer.

Husk også at få dit føl behandlet! Ring og tal med os om den bedste behandling af dit føl eller læs mere om gødningsprøver og orm her på hjemmesiden.

Information til større besætninger:

Har du mere end 10 heste i din besætning? Ring da til Dyrlæge Julie Djernæs (tlf. 60 10 98 48) og aftal nærmere om undersøgelse og strategi for din besætning.

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin