Undersøgelse for halthed

Hvis din hest bliver halt, så husk at der er nogle vigtige ting, du selv kan gøre. Læs mere om dette i førstehjælp. Herefter bør du kontakte din dyrlæge og aftale det videre forløb.

iKeyVet tilbyder halthedsundersøgelser hos hesten, hvis der findes et godt plant underlag såsom ridebane eller ridehal, hvor hesten kan mønstres og longeres.

Der skal også være en ren stald med god plads på staldgangen. Hvis du ikke har sådanne forhold, hvor hesten er opstaldet, så er der måske et sted i nærheden, hvor vi kan mødes.

Du skal selv kunne mønstre og longere hesten, og der skal gerne være en anden medhjælper tilstede, der kan holde ben og lignende. Begge personer skal være over 18 år og ikke være gravide af hensyn til røntgensikkerhed.

Hesten skal være medgørlig for at man kan udføre en grundig udredning af årsagen til halthed. Heste med et særligt udfordrende temperament bør undersøges på et hospital, hvor der er trænet assisterende personale til at holde hest og udstyr. Dog tolererer næsten alle rideheste og væddeløbsheste diverse undersøgelser uden større problemer.

 

Bestil tid til en halthedsundersøgelse ved at bruge vores kontaktformular eller ring på vores hovednummer 50 849 849.

Få mere viden om halthed